Home – Nederlands

Wij werken momenteel aan de verbetering van onze website. Neem contact met ons op via bonjour@alliancerotterdam.nl als u de informatie die u zoekt niet kunt vinden.

ZOMERCURSUSSEN BIJ DE ALLIANCE FRANÇAISE ROTTERDAM

Verlies je Frans niet, volg onze zomercursussen!

NIEUWE ZITTING – SEPTEMBER 2022

Online of face-to-face, in een algemene cursus of in een conversatiecursus… Leer Frans zoals u dat wilt!

Kom meer te weten over ons cursusaanbod, en schrijf je nu in voor het schooljaar september 2022.
Voor het schooljaar september 2022 biedt Alliance Française Rotterdam kortere, meer praktische cursussen aan. Je hoeft je niet vast te leggen voor een heel jaar: begin gewoon met een 9-weekse cursus!

SUCCESS STORY : Hanneke Schleicher

Succesverhaal: Hanneke Schleicher

Omdat we allemaal een goede reden hebben om Frans te spreken, zijn we er trots op dat we onze studente Hanneke Schleicher hebben geholpen haar passie voor wijn te ontwikkelen.

Hanneke is sinds 2017 ‘register vinoloog’ en heeft haar eigen bedrijf Proeven als een Pro opgezet. In staat zijn om met wijnmakers in het Frans te praten was essentieel voor haar, dus begon ze 4 jaar geleden de Franse taal te studeren aan de Alliance Française Rotterdam.

Dankzij de steun van haar lerares Véronique, heeft Hanneke nu een goed niveau in het Frans (B2). We hebben Hanneke daarom gevraagd om op vrijdag 10 juni 2022 een wijnproeverij te organiseren bij de Alliance Française Rotterdam.

Over de proefavond zegt Hanneke: “Het was een kans om mijn twee grote passies te combineren: Frankrijk en wijn. Ik vond het erg leuk om te doen en alle deelnemers waren enthousiast. Ik sprak nog niet perfect, ik heb nog veel te leren. De Franse taal is nog steeds een uitdaging en ik hoop dat ik op een dag stage kan lopen bij een wijnmaker om mijn Frans te optimaliseren.

Nogmaals proficiat Hanneke, die wij heel veel succes wensen bij haar activiteit als wijnmaakster en bij het leren van de Franse taal!