Home – Nederlands

ÇA VA PAS LA TERRE ?

Ons culturele programma 2023 stelt onze relatie met de wereld ter discussie. In april wordt u uitgenodigd in de diepten van de oceanen. Met een mariene siësta, die aansluit bij een wetenschappelijk project om een wereldbibliotheek van onderwatergeluiden te creëren, of met een virtual reality film, First Life. Een totaal immersieve ervaring om in de diepten van de zee te duiken, in de hoop de vijfogige Opabinia of de stekelige en wormachtige Hallucigenia niet tegen te komen… Een spannende wetenschappelijke reis.


FRANS IN AL ZIJN VORMEN

Krijgt u geen genoeg van de Franse cultuur of wilt u gewoon uw Frans niveau verbeteren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Ontdek al onze culturele evenementen op onze kalender of op onze socials, evenals ons uitgebreide cursusaanbod op deze website. Wij bieden voor ieder wat wils!

Ik weet mijn niveau niet, ik wil graag een niveautest doen.


ALLE EUROPESE, ALLE !” PROJECT – ARTIKEL FIL D’ALLIANCES

Het door de Alliance Française de Rotterdam in het kader van het festival Europe à la folie georganiseerde inclusieve uitwisselingsproject kreeg aandacht in het tijdschrift Fil d’Alliances van najaar 2022.

We zijn erg trots dat we deze ervaring kunnen delen met het Franse diplomatieke netwerk, en wellicht andere inclusieve projecten op internationaal niveau kunnen inspireren!

Nogmaals proficiat aan de leerkrachten van beide groepen en aan de Franse en Nederlandse kinderen die aan dit mooie project hebben deelgenomen. We hopen deze ervaring binnenkort te herhalen!