OVER ONS

WILT U FRANS LEREN OF DE FRANSSPREKENDE CULTUREN ONTDEKKEN?

WELKOM IN DE ALLIANCE FRANÇAISE VAN ROTTERDAM!

De Alliance Française Rotterdam bestaat sinds 1892 en biedt een gevarieerd aanbod aan cursussen voor studenten, volwassenen en bedrijven, evenals culturele activiteiten en een grote bibliotheek die u in staat stelt uw kennis over de Franse cultuur, en in bredere zin de Franstalige wereld, te verdiepen.

De Alliance Française is gevestigd in een mooi herenhuis in het centrum van Rotterdam, op de Westersingel 14, de culturele as van de stad en de beroemde beeldenpromenade, op 5 minuten lopen van het Centraal Station. In ons gebouw ontvangen wij u op vier verdiepingen in ruimtes die zijn ingericht voor culturele en taalkundige activiteiten: een café, een kunstgalerie AFKunstruimte, een mediatheek die bestaat uit een bibliotheek en een documentatiecentrum over het hedendaagse Frankrijk (Beeldende kunst), een culturethèque (een digitale bibliotheek) en een ruimte die is ingericht als filmzaal en conferentieruimte. Op iedere verdieping liggen verschillende ruime klaslokalen.

Het gebouw is in 1996 gerenoveerd door het architectenbureau van Rem Koolhaas, OMA Rotterdam (Office for Metrpolitan Architecture), en de Rotterdamse kunstenaar Joep van Lieshout, dankzij steun van de Gemeente Rotterdam en het Franse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Kunstwerken zijn geïntegreerd in de architectuur van het gebouw en de Franse kunstenaar Daniel Buren heeft een opdracht gekregen, die hij in 2000 realiseerde in de vorm van een installatie op de gevel van het gebouw.

Onze lessen Frans, die worden gegeven door gediplomeerde, Franstalige docenten, worden aangepast aan een internationaal publiek of aan uw specifieke wensen, bijvoorbeeld voor bedrijfscursussen. Op woensdagmiddag zijn er cursussen voor kinderen en cursussen Nederlands voor Franstaligen. Via culturele cursussen in het Frans kunt u uw kennis van de kunstgeschiedenis verdiepen.

Wij bieden u allerlei culturele activiteiten zoals lezingen, literaire bijeenkomsten, tentoonstellingen, proeverijen van Franse producten, concerten, muziekfeesten en andere thema avonden.

Het netwerk Alliance Française wordt bestuurd door de Fondation Alliances Françaises in 132 landen. Het netwerk van de Alliance Française in Nederland is een van de meest actieve met 34 vestigingen.

Wij delen dezelfde missie:  het leren van de Franse taal bevorderen en de kennis en de waardering voor de Franse en Franstalige cultuur promoten.