DELF voorbereidingscursus

Deze cursus bereidt studenten voor op het officiële DELF-examen (Diplôme d’Etudes en Langue Française). Wij bieden een cursus aan voor de niveaus B1 en B2 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (ERK). De examens worden uitgebreid door het Franse Ministerie van Onderwijs en de certificaten worden internationaal erkend.
Elk examen toetst de volgende taalvaardigheden: luisteren, spreken, schrijven en lezen.

Tijdens de cursus zal elk onderdeel van het examen worden geoefend. Bijzondere nadruk zal worden gelegd op productieve taalvaardigheden, zoals spreken en schrijven. De trainer zal u nuttige tips en trucs geven voor uw voorbereiding op het examen.

De cursusmethode voor deze cursus is ABC DELF. Deze methode is beschikbaar bij de Alliance Française de Rotterdam.

CURSUSSEN

De cursussen vinden één keer per week plaats gedurende 5 weken van 18.30 tot 21.00 uur (2,5 uur).

  • 5 sessies van 2,5 uur – 1 sessie per week – 12,5 uur les in totaal

Ter voorbereiding op het DELF-examen biedt de Alliantie voorbereidingscursussen aan:

  • DELF A1: dinsdag
  • DELF A2: dinsdag
  • DELF B1: maandag
  • DELF B2: dinsdag
DELF B11/5/20238/5/202315/5/202322/05/202329/05/2023
DELF A1, A2 en B22/5/20239/5/202316/5/202323/5/202330/05/2023

De volgende DELF-examensessie vindt plaats in juni 2023. Meer informatie over het examen vindt u hier.

NIVEAUTEST EN REGISTRATIE

Ken je je niveau? U kunt zich rechtstreeks inschrijven door het online inschrijvingsformulier in te vullen.
Als u niet zeker bent van uw niveau, doe dan hier een niveautest.

Cursusgeld: 225€.

Geen inschrijfgeld.

Het cursusgeld is exclusief het examen en exclusief het boek.

Registreer hier

EXAMEN

De Alliance Française de Rotterdam is een officieel DELF-examencentrum.
Er zijn twee examens per jaar: in mei/juni en in december.

De volgende gelegenheid om een DELF- of DALF-examen af te leggen, is in juni 2023.

Meer informatie over het examen is hier beschikbaar.

ZIJ VOLGDEN DE KOERS :

Diana : « Après avoir suivi le cours préparatoire au DELF B1, je savais mieux à quoi m’attendre pour l’examen et j’avais plus confiance. Nous avons obtenu des instructions très utiles et pour chaque leçon nous nous entraînions à la compréhension de l’oral, à la production écrite et à la production orale.
J’espère que j’ai réussi l’examen. Je travaille comme secrétaire pour le ministère des Affaires Etrangères et savoir le français est très utile. Ça me donne plus de chance d’être envoyée dans une ambassade dans un pays francophone. Je suis très contente parce que Niv, notre professeur, nous a donné des explications très claires et je voudrais le remercier pour ses explications compréhensibles et spécialement pour son optimisme. Il nous a donné du courage tout le temps. »

Irene : « Het was een last-minute besluit, me inschrijven voor de B1 cursus en het tentamen. Ik las een paar dagen voor de deadline op de website van de Alliance Française over deze mogelijkheid en besloot er gewoon voor te gaan. Een keuze waar ik alles behalve spijt van heb.
De cursus was intensief maar vooral ontzettend leuk. Met zijn enthousiasme, duidelijke uitleg en slimme trucs heeft Niv ons in rap tempo klaargestoomd voor het examen. Zonder hem was het nooit gelukt!
Met dit diploma gaat het een stuk gemakkelijker worden een baan in een Franstalig land te vinden, iets wat ik in de toekomst nog eens hoop te doen.»

Charlotte : « Studeren in Parijs is altijd al een droom voor mij geweest, maar om deze droom werkelijkheid te laten worden is het noodzakelijk om de Franse taal te beheersen op B2-niveau. Het behalen van een DELF-diploma biedt uitkomst en de voorbereidingscursus van de Alliance Française helpt je bij het succesvol afronden van het examen.
De voorbereidingscursus is een zeer gerichte cursus, die je binnen vijf weken klaarstoomt voor het examen. Je leert hoe de examens in elkaar zitten en op welke manier de vraagstellingen werken. Dit alles onder de enthousiaste en deskundige begeleiding van Niv Schvartz, zonder hem en de gedreven medecursisten zou het mij niet gelukt zijn te slagen voor het examen. »