Culturethèque nl

Culturethèque is een digitale bibliotheek en staat in het teken van de Franse en Franstalige cultuur.

Als lid van de Alliance Française Rotterdam heeft u toegang tot allerlei digitale bestanden: boeken, audio fragmenten, video’s, kranten, tijdschriften, muziek, etc. Er zijn meer dan 70.000 documenten en bestanden voor het leren en oefenen van de Franse taal, maar ook gewoon voor het plezier!

De toegang is gratis en na inschrijving op de médiathèque, beschikt u over een eigen Culturethèque account (login en wachtwoord). De duur van uw lidmaatschap op Culturethèque komt overeen met de duur van uw lidmaatschap van de Alliance Française Rotterdam.

GEBRUIKSAANWIJZING

De leden van de Alliance Française Rotterdam verkrijgen toegang tot dit platform door het nummer op lidmaatschapskaart en hun naam door te geven:

  • Meld u aan als lid van de Alliance Française Rotterdam via het inschrijfformulier
  • Stuur ons een email met uw naam + nummer van uw lidmaatschapskaart via bonjour@alliancerotterdam.nl

WILT U EEN VOORPROEFJE VAN CULTURETHEQUE?

Ook als u (nog) geen lid van de Alliance Française Rotterdam, kunt u een voorproefje nemen van Culturethèque middels een tijdelijke inschrijving.

  • Ga naar de homepage van Culturethèque, en klik op de knop ‘Connexion’ en vervolgens op de link “inscrivez-vous”
  • Met deze tijdelijke inschrijving heeft u gedurende 3 weken toegang tot het platform. Deze tijdelijke inschrijving verloopt automatisch, tenzij u tussentijds uw inschrijving heeft omgezet naar een vaste inschrijving.