Aankondiging wijnreis naar de Bourgogne

Van woensdag 5 juni t/m zaterdag 8 juni 2019 organiseert Vinami een superbe wijnreis naar dit gebied onder leiding van vinoloog Henk Hoogeweegen.

Dit historische wijngebied, het meest mystieke van Frankrijk, met haar legendarische wijnen als Nuits-Saint-Georges, Chambertin, Meursault, Chassagne Montrachet en Clos de Vougeot, ligt op ongeveer 7 uur rijden van Nederland.

Wij verblijven in het hart van de Bourgogne (waar de beste rode en witte wijnen worden gemaakt) en gaan uiteraard al dit moois proeven. Dit wordt een schitterende culinaire en culturele reis naar een van de beroemdste wijngebieden ter wereld.

PROGRAMMA KLIEK HIER

Inschrijven voor deze reis kan vanaf nu. Het maximum aantal deelnemers ligt op 14.

Datum : Van 5 juni t/m zaterdag 8 juni 2019
Tarief:
De prijs bedraagt € 750 inclusief alle wijnproeverijen, hotel, ontbijt, lunch,diners, wijnen en andere dranken. Leden van de Alliance Française krijgen 8% korting op de reissom.
Taal: Nederlands

MEER INFORMATIE | Reservering en betaling: henk@vinamiwijnimport.nl

Locatie: Bourgogne – FRANCE

Vinoloog H.J.A. Hoogeweegen

Henk_Hoogeweegen(2)Henk Hoogeweegen (1952) werd geboren aan de Westersingel te Rotterdam. Hij is afkomstig uit een geslacht van Rotterdamse distillateurs van grootvaders kant (Hulstkamp) en wijnkopers van grootmoeders kant. Na de middelbare school volgde hij HEAO en vervolgens een opleiding Bedrijfskunde aan de EUR. Al in zijn studententijd had Henk veel belangstelling voor wijn en na marketing gerelateerde banen bij diverse bedrijven in de food sector, startte hij in 1996  zijn eigen wijnbedrijf Vinami, gespecialiseerd in de import van Franse en Spaanse wijnen.

In 1997 slaagde hij ‘cum laude’ voor de studie vinologie aan de Nederlandse Wijnacademie. Henk is getrouwd met Paloma, een Spaanse afkomstig uit zuid-Spanje en woont in Rotterdam. In 2016 is Henk toegetreden tot het bestuur van de Alliance Francaise Rotterdam.

VINAMI

Vinami – In 1996 opgericht door vinoloog Henk Hoogeweegen – importeert kwaliteitswijnen uit Europa, in het bijzonder uit Frankrijk en Spanje, onder de lijfspreuk «Amitié Qualité Santé ».

Hoogeweegen kent, mede door ‘un tout petit peu’ Frans bloed en zijn voorliefde voor Frankrijk, ‘les chemins du vin’ in Frankrijk zeer goed. Dankzij zijn diepgaande kennis van wijnland Spanje (de vrouw van Henk is Spaanse) haalt Vinami ook een aantal schitterende Spaanse wijnen naar Nederland.

Vinami werkt met wijnmakers die met grote passie, gedrevenheid en kennis van zaken een mooi product maken. Achter elke bijzondere fles zit een verhaal. Het gaat om eerlijke, zuivere en vooral lekkere wijn voor een eerlijke prijs. Vinami heeft geen interesse in technisch volmaakte maar zielloze eenheidsworsten uit wijnfabrieken. Wij zoeken en vinden echte wijn, want alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten.

De missie van Vinami is echter niet alleen het verkopen van goede wijnen, maar ook de wijnsfeer rondom de wijn en het overbrengen van kennis (wijneducatie). Vinami organiseert jaarlijks meerdere wijnproeverijen, geeft wijncursussen en organiseert wijnreizen naar diverse Franse en Spaanse wijnstreken. Het doel is om goede wijn met vrienden en dierbaren te drinken en van te genieten, want het leven is te kort om slechte wijn te drinken.

Website VINAMI.Logo Vinami JPEG