Theatervoorstelling “Napoleon: In de schaduw van de revolutie” met Bart van Loo

[su_service title=”Woensdag 25 april 2018″ icon=”icon: calendar” icon_color=”#de0007″ size=”22″] [/su_service]

Schrijver en conferencier Bart van Loo brengt Napoleon tot leven in een met lovende recensies ontvangen theatervoorstelling!

2364e1f99a0977cf7ebc4567b16cb6d6Dat Bart Van Loo kon schrijven, wisten we. Dat hij een onvervalst podiumbeest is, weten Vlaanderen en Nederland sinds het met applaus onthaalde Chanson – une belle histoire, gebaseerd op zijn boek over het Franse lied. Ook zijn bestseller over Napoleon smeekte om een vertaling naar het podium.

Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt. Was Napoleon een bevlogen revolutionair of gewoon een tiran? Een getalenteerde sterveling of een onaantastbaar opperwezen? Van Loo jongleert met de tegenstellingen die Napoleon nog steeds oproept. Deze “handige mix van geschiedenisles, cabaret en toneel” (Theaterkrant) trok vorig jaar in Vlaanderen alleen maar volle zalen en maakte volgens Het Nieuwsblad de “hoge verwachtingen na Chanson helemaal waar”. Geert Hellings componeerde speciaal voor deze voorstelling een even verrassende als poëtische soundtrack en dankzij de unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke is Napoleon ook visueel een spektakel geworden.

De voorstelling is onderdeel van de Maand van de Filosofie en wordt mogelijk gemaakt door de Alliance Française Rotterdam die dit jaar haar 125-jarig bestaan viert.

[su_divider top=”no” divider_color=”#d5d5d5″ size=”1″]

[su_service title=”Info” icon=”icon: info” icon_color=”#da002e” size=”22″]

Datum : Woensdag 25 april 2018
Tijd:
van 20.00 uur tot 21.30 uur
Tarief: €17 normaal tarief / 14,50€ gereduceerd tarief (leden AFR & Rotterdampass)
Locatie: Bibliotheektheater, Hoogstraat 110
Ticketverkoop www.bibliotheektheater

[su_divider top=”no” divider_color=”#d5d5d5″ size=”1″]