Tentoonstelling in het Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmansmobiel6Alliance Française Rotterdam biedt u de mogelijkheid tot een bezoek aan het Museum Boijmans Van Beuningen, in verband met de huidige tentoonstelling van de werken van vroegmoderne meesters in Frankrijk. In samenwerking met het museum mogen wij onze leden gratis een rondleiding aanbieden. Datum en tijd van de rondleidingen wordt nog bekend gemaakt. De tentoonstelling loopt tot 11 mei 2014.

Brancusi, Rosso, Man Ray- Framing Sculpture
Vanuit de hele wereld zijn topstukken naar Rotterdam gehaald, van drie van de meest invloedrijke kunstenaars van de twintigste eeuw: Constantin Brancusi (1876-1957), Medardo Rosso (1858-1928) en Man Ray (1890-1976). Vanuit topcollecties van onder andere Centre Pompidou en MoMA zijn iconische sculpturen ingevlogen, die nooit eerder te zien waren in Nederland, zoals ‘Princesse X’ (1915-16) en ‘Colonne sans fin’ (1918) van Brancusi.

Brancusi, Rosso en Man Ray maakten in hun werk op vernieuwende wijze gebruik van fotografie. De unieke samenkomst van zo’n veertig sculpturen en ruim zestig foto’s die zij van hun sculpturen maakten, biedt een blik over de schouder van deze experimentele kunstenaars.

Boijmansmobiel1