Laat het niveau van uw Frans testen middels de TCF.

Een snelle en volledige niveautest, die internationaal erkend is.

Informatie in het Frans
Informatie in het Engels

De TCF evalueert het niveau van uw Frans volgens het ERK (Europees Referentie Kader voor talen). Het is mogelijk om zowel uw mondelinge, als schriftelijke vaardigheden te laten testen. Na het afleggen van de test ontvangt u een niveauverklaring die uw niveau per taalvaardigheid weergeeft. Deze niveauverklaring is twee jaar geldig en internationaal erkend.

[table id=64 /]

Aanmelden voor de TCF?

Op het inschrijfformulier (PDF) vindt u alle benodigde informatie. Stuur het volledig ingevulde inschrijfformulier naar bonjour@alliancerotterdam.nl.

Let op: na inschrijving bestaat geen enkel recht op restitutie van het inschrijfgeld.

Bij de Alliance Française Rotterdam kunt u de volgende drie varianten van de TCF afleggen: 

1) TCF Tout public

Voor iedereen die een officiële niveautest nodig heeft om het niveau van zijn/ haar Frans aan te tonen voor persoonlijke, professionele, of studie gerelateerde doeleinden. De TCF TP bestaat uit drie verplichte onderdelen. Naast de verplichte onderdelen is het mogelijk om één of twee extra taalcompetenties te laten testen. De instelling die u vraagt de TCF test af te leggen kan u informeren over de testonderdelen die u nodig heeft.

De testonderdelen 

[table id=65 /]

Meer informatie over de TCF Tout Public 

2) TCF voor Quebec

Deze test is uitsluitend bestemd voor personen die naar Québec willen emigreren. De TCF voor Québec is een niveautest die aan de normen van het ministerie van immigratie voldoet en is nodig om uw immigratiedossier voor Québec te completeren. U legt minimaal één en maximaal vier van de testonderdelen af.

De testonderdelen 

[table id=66 /]

Meer informatie over de TCF voor Québec

3) TCF voor toegang tot Franse nationaliteit (ANF)

De TCF voor toegang tot de Franse nationaliteit (TCF ANF) is uitsluitend bestemd voor kandidaten die de Franse nationaliteit wensen te verkrijgen middels huwelijk of naturalisatie. Alleen de spreek- en luistervaardigheid worden getest. Een niveau B1 moet behaald worden wil de niveauverklaring gebruikt kunnen worden voor de naturalisatie-aanvraag.

[table id=67 /]

Meer weten over de TCF ANF


Handige Links

Handleiding van de kandidaat (PDF)
Tabel van niveau’s TCF (PDF)
Hoe bereid ik me voor?