Roffa mon amour

[su_service title=”Woensdag 18 tot 22 juli 2018″ icon=”icon: calendar” icon_color=”#de0007″ size=”22″] [/su_service]

Van 18-22 juli presenteert Roffa Mon Amour i.s.m. CINEA (Vlaamse dienst voor filmcultuur) de eerste editie van Summer Film School Rotterdam. Leer in vijf dagen alles over de artistieke, literaire cinema van de Franse regisseur Alain Resnais en auteur provocateur regisseur Brian de Palma. Aan de hand van tien lezingen verzorgd, door gerenommeerde filmexperts en tien unieke filmvertoningen verdiepen we ons in het werk van beide cineasten. Het programma is volledig in het Engels en beide onderwerpen zijn ook los van elkaar te volgen.

Voor leden van de Alliance Française geldt een kortingstarief. Zij kunnen onder het “studententarief” tickets kopen.

Geïnteresseerd? Bekijk het volledige programma hier.

 

 

 

 

 

[su_service title=”Info” icon=”icon: info” icon_color=”#da002e” size=”22″]
Datum: Van 18 t/m 22 juli 2018
Tarief: €130 voor 10 lezing en verscheidene films  of  €75 voor 5 lezing en verscheidene films
Locaties: lezing in het Engels in Drijvend Paviljoen  | Films in LantarenVenster

[su_divider top=”no” divider_color=”#d5d5d5″ size=”1″]

Alain Resnais

Resnais, geboren in 1922 en overleden in 1992 in Parijs – behoorde tot de zogenaamde intellectuele kunstenaarsgroep ‘Rive Gauche’ van de jaren 50’ en 60’. Hij werd vaak in een naam genoemd met Chris Marker en Agnes Varda. Zijn werk is niet alleen visueel, maar ook erg literair. Voor een groot aantal van zijn films werkte hij met Franse auteurs waaronder enfant terrible Marguerite Duras.

Alain Resnais maakte o.a. Hiroshima mon amour. Het universele liefdesverhaal uit 1959 op een plek die zich – zeker toentertijd – helemaal niet leende voor een liefdesverhaal: het gebombardeerde Hiroshima. Het was zijn eerste lange speelfilm en het fictief vervolg op een van zijn eerste werken, Nuit et brouillard een poëtische korte documentaire over gruwelheden in concentratiekampen tijdens de tweede wereldoorlog. Resnais was geïntrigeerd door werkelijke gebeurtenissen en hoe deze te vertalen in een cine-filosofisch werk dat niet alleen die misdaden liet zien maar ook een licht scheen op de gevolgen ervan.

De serie colleges is een ode aan het prachtige, gevoelige werk van Resnais. Aan de hand van vier speelfilms en drie korte films wordt gekeken naar de relatie van Resnais met tijd, herinneringen en affect.

[su_divider top=”no” divider_color=”#d5d5d5″ size=”1″]