Alliance Française Rotterdam

De traditionele Beaujolais Nouveau avond!

Vrijdagavond 16 november 2018

De Beaujolais nouveau avond van de AFR!

Traditioneel wordt op de derde donderdag in november de Beaujolais Nouveau (beaujolais primeur) op de markt gepresenteerd.

Vrijwel meteen na het uitkomen van de Beaujolais Nouveau op de derde donderdag van november, gaat Henk Hoogewegen van wijnhandel Vinami op vrijdag 16 november in op de goede en slechte tijden van de fascinerende (en lekkere!) Beaujolais wijnen. En natuurlijk kunt u na afloop wat proeven!

Image beaujolais nouveauHet begon in de jaren 60 met de meest slimme zet op het gebied van marketing in de wijnbouwgeschiedenis. De Gamay druif is heel geschikt voor een snelle wijnbereiding via de bijzondere methode van vinificatie, volgens het principe van de zogenaamde «koolzuurmaceratie» (macération carbonique).

Tijdens dit proces blijft niet alleen het fruitige van de Gamay druif volledig bewaard, maar ontstaan er ook wijnen die je bij voorkeur zo jong mogelijk moet drinken. Hiermee was de Beaujolais Primeur geboren. Het resultaat is een zeer fruitige en soepele rode wijn die heerlijk smaakt bij een stukje jonge kaas of Franse charcuterie.

De Alliance Française Rotterdam houdt jaarlijks een Beaujolais avond waarop de nieuwe Beaujolais ‘vers van de pers’ kan worden geproefd en gedronken.

Info

Datum : Vrijdag 16 november 2018
Tijd: 
18.30 – 20.30 uur
Locatie:
Alliance Française Rotterdam – Westersingel 14, 3014 GN, Rotterdam
Tarief: €5 per persoon
Reservering en betaling: cultuur@alliancerotterdam.nl

.