Alliance Française Rotterdam

Le Pot de l’AFR 2018 : de Normandische keuken

Vrijdag 16 februari 2018

Vind hier de  recept Traditionele Kip uit de Auge Valle

2018 staat in het teken van allerlei festiviteiten in het kader van het 125-jarig bestaan van de Alliance Française Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan stellen wij u voor om de Franse regio’s te ontdekken – of beter te leren kennen – middels de specialiteiten en de traditionele lokale keuken.

De eerste borrel van de AFR is gewijd aan de « gastronomie uit Normandië ». Normandië is een streek gelegen in het westen van Frankrijk.

Deze regio staat bekend om haar vele stranden (waar o.a. de landingen tijdens WOII hebben plaats gevonden) en vanwege haar landschappen welke vele impressionistische schilders zoals Monet hebben geïnspireerd. Het is ook een toeristische regio vanwege de badplaatsen en de Mont Saint-Michel, welke is opgenomen in de UNESCO lijst voor wereld erfgoed.

© Claude Monet Étretat, soleil couchant

Voor wat betreft de Normandische keuken, hier wordt gekookt met crème fraîche et boter (let op : begin daar vooral niet over olijfolie !), en er wordt cider en calvados (en sterke alcoholische drank) gedronken in combinatie met een stuk camembert of andouille (een soort worst).

Kom ook naar de volgende borrel van de AFR : presentatie van een typisch Normandisch recept met een video, met daarna een quiz met een te winnen prijs en natuurlijk een proeverij van regionale producten.

PROGRAMMA :

  • Voor 2018 is als thema gekozen: de Franse regio’s te ontdekken
  • Bij de derde ‘Pot’ : Wij gaan proberen om meer over de Normandische keuken te weten te komen, vanzelfsprekend gevolgd door een recept en een proeverij.
  • QUIZ: Doe mee aan onze themaquiz met uw smartphone, en win een speciaal cadeau !
  • Discussiëren, uitwisselen en converseren met uw docenten en het team van de AFR, onder het genot van een glas wijn!

Info

Datum : Vrijdag 16 februari  2018
Tijd:
van 18:30 uur tot 20 uur
Locatie:
Alliance Française Rotterdam – Westersingel 14, 3014 GN, Rotterdam
Tarief: €10 normaal tarief
Gratis entree voor leden AFR & studenten van de Hogeschool (Beperkt tot 15 inschrijvingen voor studenten van de Hogeschool)
Reservering: gelieve u in te schrijven via cultuur@alliancerotterdam.nl 

P1010227Hier ontmoeten studenten, docenten en het hele team van de Alliance elkaar, om kennis te maken en met elkaar te praten, in een gemoedelijke en warme sfeer. Per jaar zullen meerdere borrels worden georganiseerd, elk jaar met een speciaal thema.

Een rendez-vous met uw Alliance om niet te missen !