Alliance Française Rotterdam

Het restaurant FG BISTRO

Ontvang bij FG Bistro op vertoon van uw geldige lidmaatschapskaart een kopje koffie of thee met een madeleine bij uw maaltijd.

[su_divider top=”no” divider_color=”#d5d5d5″ size=”1″]

BIENVENUE AU FG BISTRO

La vie doit se manger pour vivre

FG_Bistro_LogoFG Bistro leest als Montmartre aan de Maas. Met barokke spiegels aan de wand en andere grandeur die je in de betere bistro in La Douce France aantreft. Lichtblauw, goud en aubergine zijn de bepalende kleuren.

De menukaart in FG Bistro ademt Parijs: steak tartare (handgesneden uiteraard), escargots, aubergine grillée à l’huile et à l’ail, een ultramals piepkuiken, tarte tatin, îles flottantes au caramel. In FG Bistro eet je een uitstekend driegangen keuzemenu -zie hieronder- voor een heel schappelijke prijs, 37 euro per persoon. Bib Gourmandniveau in jargon maar met het zitcomfort van een sterrenrestaurant. De wijnkaart bestaat uit het beste dat Frankrijk te bieden heeft.

De eigenaar, sterrenchef François Geurds, laat zich echter niet beperken. Deze meesterkok is fan van meerdere keukens. De hardlopers uit de Aziatische keuken staan eveneens op de kaart van FG Bistro. Heb jij trek in een bisque d’homard en je vriend(-in) in een tom kha kai hoef je geen kop of munt te leggen, laat staan ruzie te maken. France meets Asia – het is al vaker een gelukkig huwelijk gebleken. Ofwel le meilleur des deux mondes samengepakt in het Rotterdamse Lloydkwartier.

François Geurds heeft volgens kenners Rotterdam internationaal op de culinaire kaart gezet. Voor deze inspanningen is hij beloond met de Rotterdam Marketing Award.

 

FGBistro2  FGBistro FullSizeRender-779

FGBistro_6-min