Alliance Française Rotterdam

Expositie « Tous Migrants » | Cartoons voor de vreede

Van maandag 5 tot donderdag 22 februari 2018

CRISTINA © Cartooning for peace

De Alliance Française Rotterdam presenteert de reizende tentoonstelling « Tous migrants » Cartoons voor de Vrede gedurende de maand februari 2018.

Deze tentoonstelling volgt de ingewikkelde reis van migranten met tekeningen uit de pers van de gehele wereld. De tekenaars analiseren met enkele lijnen de enorme inzet , die gevergd wordt van onze samenleving en van de migranten, vanaf de redenen van vertrek tot aan het proces van integratie in een nieuw land, via de obstakels die zij tijdens de reis ontmoeten. De krabbels van de cartoonisten vermorzelen de vooroordelen, laten het afwijzen van de vreemdeling zien en tonen de waarde en de rijkdom van de diversiteit.

De tentoonstelling, ontstaan in 2017, is een vervolg op de tentoonstelling Cartooning for Peace /Cartoons voor de Vrede, uitgegeven in 2017 bij Gallimard. In vier thematische albums van 120 pagina’s, met een voorwoord van een expert, wordt een belangrijke actueel vraagstuk ondezocht aan de hand van 60 tekeningen uit de wereldpers. Het album « Tous migrants » is een aanvulling op de reizende gelijknamige tentoonstelling met een voorwoord van de historicus Benjamin Stora.

VADOT©Cartooning for peace

 

BOLIGAN©Cartooning for peace

 

Info

Datum : van maandag 5 tot donderdag 22 februari 2018
Tijd: d
e tentoonstelling is  geopend van maandag tot donderdag van 10-13.00 uur en vrijdag van 10-12.00 uur
Locatie:
Galerie van Alliance Française Rotterdam – Westersingel 14, 3014 GN, Rotterdam.
Gratis entree