Information in English 

Tijdens deze cursus wordt de kandidaat voorbereid op het officiële DELF-examen (Diplôme d’Etudes en Langue Française). De cursus wordt aangeboden voor de niveaus A2, B1 en B2 van het Europees Referentiekader voor talen (ERK). De examens worden uitgegeven door het Franse Ministerie van Onderwijs en de diploma’s zijn internationaal erkend.
Elk examen toetst de volgende vier taalcompetenties: luistervaardigheid, spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid.

Tijdens de lessen wordt elk examenonderdeel getraind. Er wordt met name gewerkt aan de productieve taalvaardigheden: de spreek – en de schrijfvaardigheid. Aan de hand van proefexamens en handige tips and tricks van de docent werkt u samen met de groep toe naar de examendag.

Er wordt gewerkt met de lesmethode ABC DELF. De lesmethode is te verkrijgen bij de Alliance Française Rotterdam.

Programma

[table id=20/]

* Het cursusgeld is afhankelijk van het aantal inschrijvingen (zie het overzicht hieronder).
Inschrijfkosten gelden voor nieuwe cursisten en zijn één jaar geldig.

[table id=58 /]

Cursusdata

De lessen vinden één keer per week plaats gedurende 6 weken en duren 3 uur. De volgende DELF-sessie vindt plaats in week 22, DELF-voorbereidingscursussen vinden plaats in de weken 15 t / m 21. In week 18 zijn er geen lessen.

Niveautest en inschrijving

Weet u wat uw niveau is? Dan kunt u zich direct inschrijven via ons online inschrijfformulier.
Bij twijfel, maak u dan een afspraak om een niveautest af te leggen.
Tijdens deze test wordt gekeken naar uw mondelinge, schriftelijke en grammaticale vaardigheden. Het is mogelijk het schriftelijke gedeelte thuis voor te bereiden. U ontvangt dan de schrijfopdracht per mail.

Examen

Alliance Française Rotterdam is officieel examencentrum DELF/DALF sinds januari 2017. Het is tweemaal per jaar mogelijk de DELF en DALF examens af te leggen, in mei/juni en december. Meer informatie over het examen en inschrijving hiervoor treft u hier.

Student stories

Diana : « Après avoir suivi le cours préparatoire au DELF B1, je savais mieux à quoi m’attendre pour l’examen et j’avais plus confiance. Nous avons obtenu des instructions très utiles et pour chaque leçon nous nous entraînions à la compréhension de l’oral, à la production écrite et à la production orale.
J’espère que j’ai réussi l’examen. Je travaille comme secrétaire pour le ministère des Affaires Etrangères et savoir le français est très utile. Ça me donne plus de chance d’être envoyée dans une ambassade dans un pays francophone. Je suis très contente parce que Niv, notre professeur, nous a donné des explications très claires et je voudrais le remercier pour ses explications compréhensibles et spécialement pour son optimisme. Il nous a donné du courage tout le temps. »

Irene : « Het was een last-minute besluit, me inschrijven voor de B1 cursus en het tentamen. Ik las een paar dagen voor de deadline op de website van de Alliance Française over deze mogelijkheid en besloot er gewoon voor te gaan. Een keuze waar ik alles behalve spijt van heb.
De cursus was intensief maar vooral ontzettend leuk. Met zijn enthousiasme, duidelijke uitleg en slimme trucs heeft Niv ons in rap tempo klaargestoomd voor het examen. Zonder hem was het nooit gelukt!
Met dit diploma gaat het een stuk gemakkelijker worden een baan in een Franstalig land te vinden, iets wat ik in de toekomst nog eens hoop te doen.»

Charlotte : « Studeren in Parijs is altijd al een droom voor mij geweest, maar om deze droom werkelijkheid te laten worden is het noodzakelijk om de Franse taal te beheersen op B2-niveau. Het behalen van een DELF-diploma biedt uitkomst en de voorbereidingscursus van de Alliance Française helpt je bij het succesvol afronden van het examen.
De voorbereidingscursus is een zeer gerichte cursus, die je binnen vijf weken klaarstoomt voor het examen. Je leert hoe de examens in elkaar zitten en op welke manier de vraagstellingen werken. Dit alles onder de enthousiaste en deskundige begeleiding van Niv Schvartz, zonder hem en de gedreven medecursisten zou het mij niet gelukt zijn te slagen voor het examen. »