Alliance Française Rotterdam

Logo CIEP DELF_DALF

Info in English? here!
Tijdens deze cursus wordt de kandidaat voorbereid op het officiële DELF-examen (Diplôme d’Etudes en Langue Française). De cursus wordt aangeboden voor de niveaus A2, B1 en B2 van het Europees Referentiekader voor talen (ERK). De examens worden uitgegeven door het Franse Ministerie van Onderwijs en de diploma’s zijn internationaal erkend.
Elk examen toetst de volgende vier taalcompetenties: luistervaardigheid, spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en leesvaardigheid.

Tijdens de lessen wordt elk examenonderdeel getraind. Er wordt met name gewerkt aan de productieve taalvaardigheden: de spreek – en de schrijfvaardigheid. Aan de hand van proefexamens en handige tips and tricks van de docent werkt u samen met de groep toe naar de examendag.

Er wordt gewerkt met de lesmethode ABC DELF. De lesmethode is te verkrijgen bij de Alliance Française Rotterdam.

Programma

Geen les in de week van 30 april in verband met de meivakantie.

Eén keer per week 3 uur les
6 weken, 18 uur | Tussen €220,- en €300,- (excl. boek €24,- en inschrijfkosten €20,-)*
A218.30 - 21.30wo 18 april - wo 30 mei
B1 : zie toelichting hieronder18.30 - 21.30di 17 april - di 29 mei
B2 : zie toelichting hieronder18.30 - 21.30do 19 april - do 31 mei

* Het cursusgeld is afhankelijk van het aantal inschrijvingen (zie het overzicht hieronder).
Inschrijfkosten gelden voor nieuwe cursisten en zijn één jaar geldig.

B1 : de tweede les zal plaatsvinden op maandag 23 april óf op woensdag 25 april. In overleg met de groep en de docent zal hierover tijdens de eerste les besloten worden. 
B2 : 
aangezien het op donderdag 10 mei Hemelvaartsdag is, zal in overleg met de groep en de docent bij de eerste les gekeken worden naar een inhaalmogelijkheid voor 10 mei.

Aantal deelnemersKosten
4€300
5€265
6-8€220

Niveautest en inschrijving

Weet u wat uw niveau is? Dan kunt u zich direct inschrijven via ons online inschrijfformulier.
Bij twijfel : bel 010-4360421. Eventueel maken wij dan een afspraak om een niveautest af te leggen.
Tijdens deze test wordt gekeken naar uw mondelinge, schriftelijke en grammaticale vaardigheden. Het is mogelijk het schriftelijke gedeelte thuis voor te bereiden. U ontvangt dan de schrijfopdracht per mail.

Examen

De cursus sluit aan op het examen, dat in de week van 4 juni 2018 plaatsvindt.
De kosten van het examen zijn niet inbegrepen in het cursusgeld.
Meer informatie over het examen en inschrijving hiervoor treft u hier.

Alliance Française Rotterdam is officieel examencentrum DELF/DALF sinds januari 2017.
Het is tweemaal per jaar mogelijk de DELF en DALF examens af te leggen, in juni en december.

STUDENT STORIES:

P1010342Diana : « Après avoir suivi le cours préparatoire au DELF B1, je savais mieux à quoi m’attendre pour l’examen et j’avais plus confiance. Nous avons obtenu des instructions très utiles et pour chaque leçon nous nous entraînions à la compréhension de l’oral, à la production écrite et à la production orale.
J’espère que j’ai réussi l’examen. Je travaille comme secrétaire pour le ministère des Affaires Etrangères et savoir le français est très utile. Ça me donne plus de chance d’être envoyée dans une ambassade dans un pays francophone. Je suis très contente parce que Niv, notre professeur, nous a donné des explications très claires et je voudrais le remercier pour ses explications compréhensibles et spécialement pour son optimisme. Il nous a donné du courage tout le temps. »

Irene :
« Het was een last-minute besluit, me inschrijven voor de B1 cursus en het tentamen. Ik las een paar dagen voor de deadline op de website van de Alliance Française over deze mogelijkheid en besloot er gewoon voor te gaan. Een keuze waar ik alles behalve spijt van heb.
De cursus was intensief maar vooral ontzettend leuk. Met zijn enthousiasme, duidelijke uitleg en slimme trucs heeft Niv ons in rap tempo klaargestoomd voor het examen. Zonder hem was het nooit gelukt!
Met dit diploma gaat het een stuk gemakkelijker worden een baan in een Franstalig land te vinden, iets wat ik in de toekomst nog eens hoop te doen.»

Charlotte :
« Studeren in Parijs is altijd al een droom voor mij geweest, maar om deze droom werkelijkheid te laten worden is het noodzakelijk om de Franse taal te beheersen op B2-niveau. Het behalen van een DELF-diploma biedt uitkomst en de voorbereidingscursus van de Alliance Française helpt je bij het succesvol afronden van het examen.
De voorbereidingscursus is een zeer gerichte cursus, die je binnen vijf weken klaarstoomt voor het examen. Je leert hoe de examens in elkaar zitten en op welke manier de vraagstellingen werken. Dit alles onder de enthousiaste en deskundige begeleiding van Niv Schvartz, zonder hem en de gedreven medecursisten zou het mij niet gelukt zijn te slagen voor het examen. »