Alliance Française Rotterdam

Info in English? here! 

Een leuke cursus waarin spreken in de Franse taal centraal staat. Er wordt indien nodig grammaticale ondersteuning gegeven, maar de nadruk ligt absoluut op de praktijk. Voor het volgen van een conversatiecursus is een minimale uitdrukkingsvaardigheid in het Frans (niveau A2 van het Europees referentiekader) vereist.
Aan de hand van tekst-, audio- en videofragmenten werkt u aan het vergroten van uw vocabulaire en uw spreekvaardigheid. Ook is er ruimte voor inbreng van de cursisten zelf. De docent inventariseert de interessegebieden van de deelnemers en bereidt mede aan de hand daarvan de lessen voor.

Wanneer

Conversatiecursussen worden twee keer per trimester aangeboden.
Een cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2 uur per keer.
Het maximaal aantal deelnemers in een groep is 12 en het minimum 8.
Meld u aan via het online inschrijfformulier.

Niveau

In september 2020, bieden we conversatiecursussen op niveau A2.2. Als u nog geen cursist bij ons bent, kunt u een afspraak maken voor een niveautest. Na deze test weet u precies of één van de conversatiecursussen bij uw niveau aansluit. Na afloop van de conversatiecursus heeft u de mogelijkheid om door te stromen naar een cursus Algemeen Frans. U kunt er ook voor kiezen om dezelfde cursus nógmaals te volgen. Het is niet mogelijk om door te stromen naar een hoger niveau conversatiecursus. Uw docent kan u hierover adviseren.

Kosten en inschrijven

€275,- (excl inschrijfkosten à €20). Inschrijfkosten gelden alleen voor nieuwe cursisten.
Weet u uw niveau al en wilt u zich inschrijven? Vul dan het online inschrijfformulier in.

Tijdens schoolvakanties en feestdagen is de Alliance Française Rotterdam gesloten. In overleg met de docent kan besloten worden de lessen tijdens de vakantie door te laten gaan.

12 weken, 2 uren les per dag
24 uur | €275,- (excl. € 20,- inschrijfkosten*)

12 weeks, 2 hours per day
24h | €275,- (excl. € 20,- enrollment costs*)
Niveau -LevelDagen en tijden - Days and timesData - date
A2.2Wekelijk/weekly
18:30 - 20:30
Dinsdag/Tuesday 15 Sept 2020 - 1 Dec 2020