Alliance Française Rotterdam

Wijnworkshop | De Bourgogne en haar wijnen

Vrijdag 23 februari 2018

De Alliance Française Rotterdam organiseert een workshop over wijn uit de Bourgogne. Tijdens deze cursus van 2 uur maakt u kennis met verschillende wijngebieden uit deze streek. Vinoloog en bourgogne kenner Henk Hoogeweegen bespreekt de diverse beroemde wijnen uit gemeentes als Gevrey-Chambertin, Nuits-Sain-Georges, Beaune, Meursault, Saint-Aubin etc. en zal u een zestal wijnen uit de Bourgogne laten proeven (zowel witte als rode wijnen).

Er zullen Franse wijnen uit diverse gebieden worden geproefd. Ook zijn er, naast de wijnen, hapjes.

 

Programma:

– introductie wijnstreek Bourgogne
– wijnproeverij (6)

WITTE WIJNEN:

  1. Cremant de Bourgogne Brut
  2. Domaine des Hates, Chablis 2015  I  wat garnaaltjes op een bordje
  3. Domaine Michel & Eve Rey, Macon-Vergisson ‘La Roche’ 2015 I klein plakje gerookte zalm met wat dille 

RODE WIJNEN :

  1. Domaine Mouton, Givry Village Rouge 2015  I charcuteries
  2. Domaine Ardhuy, Savigny-les-Beaune 1er Cru 2014 I  stukjes kippenborst met wat roomsaus/dragonsaus
  3. Domaine Ardhuy, Corton Grand Cru 2012 I  Pittige oude Hollandse brokkelkaas
Info

Datum : Vrijdag 23 februari 2018
Tijd:
van 18 uur tot 20 uur
Locatie:
Alliance Française Rotterdam – Westersingel 14, 3014 GN, Rotterdam
Taal:
het atelier wordt aangeboden in het Nederlands en/of het Frans
Tarief: €30 normaal tarief / 25€ gereduceerd tarief (leden AFR & studenten)
Reservering en betaling: cultuur@alliancerotterdam.nl

Groep van maximaal 26 personen en onder voorbehoud van voldoende inschrijvingen.
Vinoloog H.J.A. Hoogeweegen

Henk_Hoogeweegen(2)Henk Hoogeweegen (1952) werd geboren aan de Westersingel te Rotterdam. Hij is afkomstig uit een geslacht van Rotterdamse distillateurs van grootvaders kant (Hulstkamp) en wijnkopers van grootmoeders kant. Na de middelbare school volgde hij HEAO en vervolgens een opleiding Bedrijfskunde aan de EUR. Al in zijn studententijd had Henk veel belangstelling voor wijn en na marketing gerelateerde banen bij diverse bedrijven in de food sector, startte hij in 1996  zijn eigen wijnbedrijf Vinami, gespecialiseerd in de import van Franse en Spaanse wijnen.

In 1997 slaagde hij ‘cum laude’ voor de studie vinologie aan de Nederlandse Wijnacademie. Henk is getrouwd met Paloma, een Spaanse afkomstig uit zuid-Spanje en woont in Rotterdam. In 2016 is Henk toegetreden tot het bestuur van de Alliance Francaise Rotterdam.

VINAMI

Vinami – In 1996 opgericht door vinoloog Henk Hoogeweegen – importeert kwaliteitswijnen uit Europa, in het bijzonder uit Frankrijk en Spanje, onder de lijfspreuk «Amitié Qualité Santé ».

Hoogeweegen kent, mede door ‘un tout petit peu’ Frans bloed en zijn voorliefde voor Frankrijk, ‘les chemins du vin’ in Frankrijk zeer goed. Dankzij zijn diepgaande kennis van wijnland Spanje (de vrouw van Henk is Spaanse) haalt Vinami ook een aantal schitterende Spaanse wijnen naar Nederland.

Vinami werkt met wijnmakers die met grote passie, gedrevenheid en kennis van zaken een mooi product maken. Achter elke bijzondere fles zit een verhaal. Het gaat om eerlijke, zuivere en vooral lekkere wijn voor een eerlijke prijs. Vinami heeft geen interesse in technisch volmaakte maar zielloze eenheidsworsten uit wijnfabrieken. Wij zoeken en vinden echte wijn, want alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten.

De missie van Vinami is echter niet alleen het verkopen van goede wijnen, maar ook de wijnsfeer rondom de wijn en het overbrengen van kennis (wijneducatie). Vinami organiseert jaarlijks meerdere wijnproeverijen, geeft wijncursussen en organiseert wijnreizen naar diverse Franse en Spaanse wijnstreken. Het doel is om goede wijn met vrienden en dierbaren te drinken en van te genieten, want het leven is te kort om slechte wijn te drinken.

Website VINAMI.Logo Vinami JPEG