Alliance Française Rotterdam

Le Pot de l’AFR : Het geluk is in de tuin

Vrijdag 12 mei 2017

Vind hier het recept voor een lenteragout van asperges

équipeAFR2

Of hoe maak je groenten klaar op gastronomische wijze ?

De Alliance Française Rotterdam organiseert de ‘AFR Borrels’ !

Hier ontmoeten studenten, docenten en het hele team van de Alliance elkaar, om kennis te maken en met elkaar te praten, in een gemoedelijke en warme sfeer.

Per jaar zullen meerdere borrels worden georganiseerd, elk jaar met een speciaal thema.

Een rendez-vous met uw Alliance om niet te missen !

PROGRAMMA :

  • Voor 2017 is als thema gekozen: de Franse gastronomie.
  • Bij de eerste ‘Pot’ laten we u nader kennis maken met de Franse sterchef Alain Passard,en een van zijn beroemde recepten, te ontdekken via video.
  • QUIZZ : u kunt meedoen aan een thematische quizz in het Frans, met uw smartphone, en zo kans maken op een driegangen-menu voor twee personen in het Franse restaurant FG Bistro.
  • Discussiëren, uitwisselen en converseren met uw docenten en het team van de AFR, onder het genot van een glas wijn!
Info

Datum : Vrijdag 12 Mei 2017
Tijd:
van 17:30 uur tot 19 uur
Locatie:
Alliance Française Rotterdam – Westersingel 14, 3014 GN, Rotterdam

Alain Passard

Alain Passard l'Arpège / (C) Patrick Lazic

Alain Passard, één van de beroemdste Franse chefs beloond met 3 sterren in de Guide Michelin, is zijn carrière begonnen als rôtisseur, iemand die het vlees braadt. Dat is amusant als je bedenkt, dat hij sinds 2001 zijn talent wijdt aan het onder de aandacht brengen van de verwaarloosde tak van de keuken : de groenten.

Op zeer jeugdige leeftijd, 26 jaar, wordt hij de jongste chef die 2 sterren verdient voor het etablissement « le Duc d’Enghien ». In 1984 wordt hij chef van het restaurant van de Carlton in Brussel, waar hij opnieuw 2 sterren verwerft en ook de twee daarop volgende jaren.

Vervolgens koopt hij het restaurant van zijn mentor Alain Senderens L’Archestrate, dat hij omdoopt tot L’Arpège. Dit restaurant wordt het territorium en laboratorium van zijn nieuwe creaties naar het voorbeeld van zijn beroemde recept van de poulet au foin. Hij verwerft al snel één ster, dan een tweede en tenslotte zijn derde ster in 1996. Gedurende meer dan twintig jaar heeft hij de drie sterren weten te behouden.

Sindsdien  wijdt Alain Passard zich geheel en al aan de groenten uit de moestuin en laat hij het verwerken van vergeten groenten herleven. Hij gaat zelfs zo ver, dat hij rood vlees van zijn menu heeft verwijderd sinds 2001. Daarvoor in de plaats zijn de eigen producten uit de moestuin gekomen.

FG_Bistro_Logo

Met de steun van en in samenwerking met het restaurant FG Bistro.