Alliance Française Rotterdam

Theater in Rotterdamse Schouwburg: 100 jaar Albert Camus

boekomslag portret Albert Camus

In 2013 werd de 100ste geboortedag van de Frans-Algerijnse schrijver, filosoof en Nobelprijswinnaar Albert Camus wereldwijd gevierd. Dit feit inspireerde theatermaker Rory de Groot en choreograaf Emio Greco: in de Rotterdamse Schouwburg worden twee voorstellingen uitgevoerd: het toneelstuk Zwarte Voeten, en de dansperformance One man without a cause.

Zwarte Voeten Rory de Groot / Productiehuis Rotterdam Zwarte Voeten is een voorstelling over de Frans-Algerijnse schrijver en filosoof Albert Camus. Rory de Groot kruipt in de huid van de Nobelprijswinnaar die zijn leven lang worstelde met zijn identiteit en zijn idealen, en tijdens de oorlog verbannen werd uit zijn geboorteland Algerije. Over morele keuzes en heldendom. Over de poëzie van de keeper en sport als politiek. Over oorlog en identiteit.

Vrijdag 10 oktober 21.00 uur Rotterdamse Schouwburg, Krijn Boon Studio. Leden van de Alliance Française Rotterdam betalen voor Zwarte Voeten slechts €9 per persoon (in plaats van €12)

One man without a cause Emio Greco/ Pieter Scholten – ICK Amsterdam One man without a cause gaat over een strijd tussen individu en maatschappij, gebaseerd op het gedachtegoed van de existentialistische filosoof Albert Camus. Volgens hem wordt het lijden van de mens veroorzaakt door zijn verwoede pogingen om in een absurd universum naar betekenis te zoeken. Omringd door drie lichtwanden wordt de bewegingsruimte van de dansende protagonist geleidelijk gereduceerd tot een onmenselijke maat.
Zondag 23 november 20.15 uur Rotterdamse Schouwburg, Grote Zaal Leden van de Alliance Française Rotterdam betalen voor One man withous a cause €16 per persoon (in plaats van € 21 )

Koopt u kaarten voor beide voorstellingen dan profiteert van maar liefst €8 korting, u betaalt dan slechts €25 i.p.v. €33 Deze actie is alleen geldig op de vermelde speeldata en niet geldig in combinatie met andere kortingen. Graag telefonisch reserveren via de kassa van de Rotterdamse Schouwburg 010-4118110 of koop uw kaarten direct aan de kassa. Vergeet niet uw ledenpasje van Alliance Francaise mee te nemen!