Alliance Française Rotterdam

Lezing ‘Als kok in Frankrijk’, door Bart van Loo

Bart van Loo

Locatie: Oude Delft  179-181, 2611 HC Delft
Donderdag 23 oktober 2014, 20.00 uur

Tijd: 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur
Entree: € 10,00 (inclusief wijn).
Nadere informatie: tel. 015-2123051 www.eglisewallonnedelft.nl

Reserveren van plaatsen is mogelijk door:storting van x keer € 10 voor x toegangskaarten op giro no. 99335 ten name van Waalse Gemeente, onder vermelding van ‘Franse Avond’.

Bart van Loo (1973) heeft een reputatie verworven als schrijver en spreker over Frankrijk. Hij heeft een passie voor schone letteren en de negentiende eeuw. Deze komen samen in zijn liefde voor schrijvers als Balzac, De Maupassant, Flaubert en Hugo. Hij wordt een ‘ongeneeslijke francofiel’ genoemd.

Lezen is reizen in je hoofd, vindt Van Loo. Zelf maakte hij talloze reizen door Frankrijk: in het voetspoor van zijn geliefde schrijvers. Hij schreef erover in 2006 in zijn boek Parijs retour, waarvoor hij de Groene Waterman publieksprijs ontving.

Voor Als kok in Frankrijk heeft Bart Van Loo jarenlang de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Geeft het oevre van Chateaubriand het geheim van de ideale steak prijs? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Hoe is de Pêche Melba ontstaan en waar komen croissants en vol-au-vent vandaan? Wat zijn gargantueske eieren?

boekvanLoo

Als kok in Frankrijk is een boek om je vingers bij af te likken.

Bart van Loo wil een ambassadeur zijn voor de Franse cultuur, die volgens hem steeds meer in de verdrukking komt. Dit doet hij via boeken en optredens, en via zijn site www.bartvanloo.info. Ook op TV geweest! Met cultuurflitsen over Frankrijk en Franse chansons in ‘De wereld draait door’.

Komend voorjaar is hij te zien in een reprise van zijn show over het Franse chanson ’Une belle histoire’, waarin hij, samen met de groep Eddy et les Vedettes, op gepassioneerde wijze Franse chansons ten tonele brengt.