Alliance Française Rotterdam

Terugblik op het interview met de Franse auteur Philippe Claudel van 15 september 2016

Ernest van der Kwast had de geweldige mogelijkheid om de wereldberoemde Franse auteur Philippe Claudel te interviewen naar aanleiding van zijn reeds verschenen boek “De boom van het land Toraja”.
De Alliance Française Rotterdam is partner van dit evenement geweest.

Het grote succes van dit evenement heeft er toegeleid dat Boek&Meester binnenkort een nieuw evenement zal voorstellen met als gast de schrijver Jonathan Safran Foer.
Dit evenement zou op 15 oktober a.s. plaatsvinden bij Arminius.

@alliancefrançaiserotterdam @alliancefrançaiserotterdam@alliancefrançaiserotterdam Jonathan Safran Foer @Boek&Meester

Over Philippe Claudel :

is de auteur van een reeks internationaal succesvolle romans, scenario’s en verhalen. Voor het inmiddels verfilmde Grijze zielen ontving hij de prestigieuze Prix Renaudot en de Grand Prix des Lectrices de Elle, en voor Zonder mij de Prix du Roman France Télévision.

Voor Het kleine meisje van meneer Linh won hij de Euregio Literaturpreis.  Het verslag van Brodeck werd genomineerd voor de Prix Goncourt. Claudel is eveneens de regisseur van de films Il y a longtemps que je t’aime, Tous les soleils en Avant l’hiver.
Philippe Claudel
Philippe Claudel

Voordracht Het kleine meisje van meneer Linh

Op maandagavond 3 oktober 2016 geeft actrice Thea Rijsewijk een voordracht over Claudels boek Het kleine meisje van meneer Linh in de kerkzaal van de Pauluskerk in Rotterdam. Tijdens haar voordracht wordt zij begeleid door een fluitist. Meer informatie over de voordracht van Thea Rijsewijk vindt u hier.