Alliance Française Rotterdam

Le Pot de l’AFR 2018 : de Bourgondische keuken

Vrijdag 29 juni 2018

2018 staat in het teken van allerlei festiviteiten in het kader van het 125-jarig bestaan van de Alliance Française Rotterdam. Ter gelegenheid hiervan stellen wij u voor om de Franse regio’s te ontdekken – of beter te leren kennen – middels de specialiteiten en de traditionele lokale keuken.

De nieuwe borrel van de AFR is gewijd aan de « gastronomie uit Bourgogne ».

De Bourgogne is een wijnregio in het midden-oosten van Frankrijk (sinds 2016 gevormd tot de regio Bourgogne-Franche-Comté). Zij is in het bijzonder bekend dankzij de wijnen zoals de Pinot Noir, Chardonnay, Chablis en Beaujolais.

U treft in deze regio vele domeinen en ‘kastelen’ welke de schoonheid van het landschap vormen, tot groot plezier van de vele toeristen die de wijnkelders komen bezoeken. De regionale hoofdstad is Dijon, mede bekend van de beroemde mosterd en kruidkoek.

De Bourgondische keuken doet er niet voor onder ! Kent u de slakken uit de Bourgogne, Bœuf Bourguignon, of œufs en meurette bijvoorbeeld ? De regio ligt tussen verschillende bergmassieven zoals de Jura en de Vogezen, alwaar u regionale producten en kazen zoals de Comté, Morbier en Bleu de Gex, etc kunt proeven.

Aarzel niet, en kom de Bourgogne ontdekken! Het zou wel eens uw volgende vakantie bestemming kunnen worden.

Kom ook naar de volgende borrel van de AFR : presentatie van een typisch Bourgondisch recept met een video, met daarna een quiz met een te winnen prijs en natuurlijk een proeverij van regionale producten.

PROGRAMMA :
* De derde ‘Pot’ is gewijd aan de Bourgogne, vanzelfsprekend gevolgd door een Bourgondische recept en een proeverij.
* QUIZ: Doe mee aan onze themaquiz met uw smartphone, en win een speciaal cadeau !
* Discussiëren, uitwisselen en converseren met uw docenten en het team van de AFR, onder het genot van een glas wijn!

Info

Datum : Vrijdag 29 juni  2018
Tijd:
van 18.30 uur tot 20.00 uur
Locatie:
Alliance Française Rotterdam – Westersingel 14, 3014 GN, Rotterdam
Tarief: €10 normaal tarief
Gratis entree voor leden AFR & studenten van de Hogeschool (Beperkt tot 15 inschrijvingen voor studenten van de Hogeschool)
Reservering: gelieve u in te schrijven via cultuur@alliancerotterdam.nl 

P1010227Hier ontmoeten studenten, docenten en het hele team van de Alliance elkaar, om kennis te maken en met elkaar te praten, in een gemoedelijke en warme sfeer. Per jaar zullen meerdere borrels worden georganiseerd, elk jaar met een speciaal thema.

Een rendez-vous met uw Alliance om niet te missen !