Alliance Française Rotterdam

Berlinale Higlights in Rotterdam : 4 films

Dinsdag 20 februari & dinsdag 27 februari 2018

Vier Europese landen, vier bekroonde films. Wie dit jaar niet naar het Internationaal Filmfestival van Berlijn kon reizen, is van harte uitgenodigd om bij LantarenVenster een aantal films te komen bekijken die daar de afgelopen jaren furore hebben gemaakt! Twee avonden, twee dubbelvoorstellingen.

Met Goethe Instituut, Tsjechische centrum, Roemenie instituut, en Alliance Française Rotterdam

In samenwerking met La Cinémathèque d’Afrique, EUNIC en LantarenVenster.

Over het Frans film “Maman colonelle“:

Thema’s: maatschappij, psitie van de vrouw, rechten van de vrouw, gevangenschap, seksualiteit, geweld, menselijke verhoudingen, criminaliteit.

Synopsis:

Kolonel Honorine Munyole is de leider van een speciale politie eenheid die belast is met de bescherming van vrouwen en kinderen in gebieden die verwoest zijn door de oorlog in de Democratische Republiek Kongo.

Nadat zij wordt overgeplaatst naar Kinsangani, een stad 650 km verderop, komt Mama Kolonel te staan tegenover nieuwe hindernissen die zij tegemoet treedt met moed en veerkracht om haar essentiële werk van bescherming van kwetsbare vrouwen en kinderen voort te zetten. Door Mama Kolonel te nemen als de drijvende kracht in de film, gebruikt Dieudo Hamani deze formidabele vrouw om te onderzoeken hoe vrouwen worden behandeld in de Kongolese maatschappij.
Hamani won met zijn documentaire verschillende prijzen waaronder de Forum Jury Prijs 2017 tijdens het Berlinale Film Festival.

Info

Locatie: Lantaren Venster
Taal:
films met Engels ondertiteling
Tarief: Enkele kaart 9,50 €   |  1,50 € korting voor leden Alliance Française, Carmen Sylva Foundation/Romanian Cultural Centre, Goethe-Institut en Tsjechisch Centrum

Programma :

Dinsdag 20 februari :
  • 18.45 uur Tjechie “We are never alone”

  • 21.00 uur Duitsland “Victoria”

Dinsdag 27 februari:
  • 19.00 uur Roemenie “If I Want To Whistle, I Whistle”

  • 21.00 uur Frankrijk “Maman colonelle ”

Met de steun van en in samenwerking met het