Alliance Française Rotterdam

Afbeelding enfants website

Ook Nederlandstalige kinderen kunnen terecht bij de Alliance Française Rotterdam om Frans te leren.

Tijdens het schooljaar 2017-2018 zal er elke woensdagmiddag een les van 1,5 uur gegeven worden door docente Pénélope Valkier. Pénélope is française, maar spreekt ook heel goed Nederlands. De voertaal van de lessen zal zoveel als mogelijk Frans zijn.

Tijdens de lessen wordt gewerkt aan de basisbeginselen van het Frans (niveau A1 van het Europees Referentiekader voor talen) met behulp van een Franse lesmethode. Zie het volgende document voor een uitgebreidere beschrijving van de inhoud van de lessen : inhoud kindercursus.

Praktische informatie
De kindercursus duurt het hele schooljaar en begint vanaf woensdag 27 september. Zie voor de lesdata de kalender kindercursus.

Het is mogelijk uw zoon of dochter aan te melden, nadat de lessen zijn begonnen. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een proefles, zodat de docente de gelegenheid heeft om te zien of het niveau van uw kind aansluit bij de groep. Neem contact op voor het maken van een afspraak voor een proefles: 010-4360421.

Indien u meer dan één kind van eenzelfde familie inschrijft, dan ontvangt u een korting van 10% op de cursusprijs van het tweede kind.

Elke woensdag voor Nederlandstalige kinderen van 7 -11 jaar. 45 lesuren in een jaar |€450,- (excl. inschrijfkosten €10,- en lesmateriaal)*
NiveauDag en tijdData
Nederlandse kinderen (7 - 11 jaar)Woensdag 16.30 - 18.00 uur27 september 2017 - 30 mei 2018

* een kind dat zich voor de eerste keer inschrijft, betaalt eenmalig inschrijfkosten.
* Lesmateriaal : na de eerste les zal er bepaald worden (afhankelijk van de samenstelling van de groep) met welke lesmethode gewerkt zal worden. Hierna zullen de boeken door de Alliance Française besteld worden. De kosten liggen rond €35.

U zoon of dochter inschrijven voor deze cursus? Vul dan het online inschrijfformulier in.
NB: 
de kindercursus kan starten vanaf 5 deelnemers.
Het maximaal aantal kinderen in één groep is 10.

Voor de ouders: Tijdens de les van uw kind kunt u een boodschap doen in het centrum van Rotterdam, of onder het genot van een kopje koffie of thee op uw kind wachten in het ‘petit café’ van de Alliance Française.

Indien u meer informatie wenst neem dan contact met ons op : 010 – 436 04 21