Alliance Française Rotterdam

Lantarenvenster geeft korting op Franse films

intouchables

Eric Toledano, Olivier Nakache

 

  • FR

  • 2012

  • Frans gespr.

  • Nederlands ond.

    Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van film- en theaterhuis Lantaren Venster in Rotterdam, wordt er voor een ieder die deze meeslepende en vooral komische Franse film nog niet heeft gezien of voor diegenen die er maar geen genoeg van krijgen, nog een keer vertoond op dinsdag 3 november 2015 in film- en theaterhuis Lantaren Venster in Rotterdam.

    Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden, woont Driss. Verdient deze jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept: als persoonlijke verzorger van Philippe.

    Met vaart, humor en perfect acteerwerk wistIntouchables in 2012 precies de juiste toon aan te slaan en de harten van het Nederlandse publiek te veroveren. Met ruim een miljoen bezoekers werd het de best bezochte Franse film ooit in de Nederlandse bioscopen. Met ruim 26.000 bezoekers was Intouchables ook de best bezochte film ooit in LantarenVenster.